.

lauantai 7. syyskuuta 2013

uuden satulan testailua! (paljon kuvia+videokooste)

Meillähän ei siis tähän mennessä ole vielä ollut omaa satulaa (ollaan satunnaisesti lainattu Einon koulupenkkiä), mutta nyt sain puolitutulta kokeiluun kivan käytetyn yleissatulan. Se on osoittautunut ihan hyväksi Fifin selkään, ja se on kaikenlisäksi ehjä ja ihana istua! Päädyin ostamaan sen ja sillä mennään sitten siihen asti että hommaan Firrelle ihan kunnon satulan jonka katson ammattisovittajan kanssa niin tulee varmasti sopiva, herralla kun sattuu olemaan hiukan erikoisempi selkä (tai oikeastaan siis jyrkät lavat). En siis halua sitä kuitenkaan ihan vielä tehdä siitä syystä, että Fifi on vähän hoikassa kunnossa ja yritän kerätä sille massaa → satula pitäisi kohta vaihtaa kuitenkin uuteen kun se kävisi ahtaaksi.Tämä nykyinen satula ei ole sille aivan täydellinen, mutta sillä pärjätään romaanin kanssa kunnes tulee aika ostaa se kunnon satula. Ja onneksi pystyn mennä myös ilman satulaa/ratsastusvyöllä.
Fifi ja ratsastusvyö :) tää on muuten jotenkin kamalan epäedustava kuva siitä, ei sillä oikeesti oo noin iso ja takakorkea pylly :-------D



Viimepäivät ovat kuluneet kouluratsastuksen parissa mutta mahtui mukaan yksi hyppykertakin, tällä kertaa Sonjan toimesta!
Kerron teille järjestäin niistä jokaisesta lyhyesti. Olen ollut onnekas sillä olen saanut joka kerralle kuvaajan, joten kuvia on reilusti ja lopussa odottaa pieni videokoostekin parista kerrasta.


3.9 mentiin koulua pellolla Sonja & Eino seuranamme. Firre oli melko levoton ja epätasainen eikä malttanut yhtään keskittyä, ja minulla oli ongelmia istuntani kanssa (en yhtään osaa istua vielä Fifin ravissa) joten meidän meno oli melkoista sähläystä lähes koko ajan. Mutta olen silti tyytyväinen tähän kertaan, koska mukaan mahtui myös superhyviä pätkiä meiltä molemmilta ! En oikeastaan tehnyt muuta kuin kävin askellajit läpi, ja jotain pientä ekstraa kuten pohkeenväistöjä yms. Lopuksi vaihdettiin Sonjan kanssa vielä hevosia että hän saisi Fifiin vähän tuntumaa ennen tulevaa estetreeniä.

kaikki kuvat © Kaisa , paitsi Sonjan ja Firren kuvat ovat itseottamiani.
vasemmalla Sonja & Eino, oikealla minä & Firre. Mikäköhän on noin mielenkiintoista.... :D
super Fifi ! ♥ :3
Sonja & Firre :)
tässä nyt siis Sonja Firren selässä ja minä Einon kyytissä :) ja takana laitumella Sonjan sh-ruuna Liinan Myrsky "Myrsky" :3


seuraavana päivänä eli 4.9 oli sitten Sonjan ja Firren hyppelyiden vuoro. Ihmettelin kovasti kun Fifi oli niin kamalan laiskalla ja tahmealla päällä, se tuli koko ajan liian juureen ja otti puomeja mukaan. Tallissa kuitenkin sitten selvisi että sillä oli ollut ihan jäätävä pissahätä, voi parkaa :---D

kuvat ovat tosi huonolaatuisia koska oli jo hämärä kun kuvasin :/


5.9 palauttelin Firren hyppypäivästä jumppailemalla tarhassa (joka toimii meillä myös kenttänä). F oli tosi mukava ratsastaa, joskin tarhan pieni koko vähän vaikeutti menoa. Taivuteltiin paljon ja ehtiin kaikkia kivoja ja hyödyllisiä harjoituksia, niinkuin esimerkiksi pysähtymisiä ravista ja siitä taas liikkeellelähtöjä, sekä pohkeenväistöjä.

kaikki loppupostauksen kuvat ja videot © Sonja
hyihyi kun roikun rumasti sisäohjassa :c
*taptap*

 6.9 yritin saada aikaiseksi jonkinnäköistä tuuppailua sänkkärillä, mutta Firreä menotti ihan kamalasti eikä työnteko oikein maistunut, oltiinhan me sentään pitkästä aikaa sänkipellolla! Onneksi mukaan mahtui muutama tosi upea pätkä, joten olen hyvin tyytyväinen myös tähän treenikertaan huolimatta Fifin ajoittaisesta konhottamisesta.


tältä kerralta ei ole juurikaan kuvia, mutta videota sen sijaan kyllä. Tein tästä ja edellisestä kerrasta (eli tarhassa menosta) pienen videokoosteen:

suosittelen HDta niin saatte klipeistä jotain selvääkin!

Tiedän että istun tosi rumasti, minulla on vielä pitkä matka siihen että opin Firrellä ratsastaessani rentouttamaan hartiat, kädet ja jalat ja olemaan hytkymättä tuolla kyytissä kuin mikäkin perunasäkki.


"mami kun sä aina sensuroit sun naaman nii anna mä autan tällä kertaa!"



Huh, tämä postaus oli jotenkin hurjan sekava ja pitkä... Kiinnostaako teitä lukea tällaisia pitkiä kuvapainoitteisia postauksia, vai pyrinkö kirjoittamaan useammin ettei ole kerralla niin paljon juttua/kuvia?

14 kommenttia:

  1. Ooo kuin kivoja kuvia taas ja video! :) Ja mä tykkään ehkä enempi lyhyistä postauksista, mut sä kirjotat niin kivasti et oikeastaan ihan sama miten kirjoitat! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiittikiitti ja joo mietinki että tää on ihan huono näin :/ enskerralla sitten paremmin (,:

      Poista
  2. Ihanastihan Sä siel istut! Upeeta menooo ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. nojaa, mun mielestä toi on aika järkyttävän näköstä.. :--D mutta kiitos paljon♥! c:

      Poista
  3. Firre on kyl aika makeen näkönen! kivan näköstä menoa jo nyt. :)

    VastaaPoista
  4. Aivan ihania kuvia ♥! Ja mun mielestä istut ihan super hyvin firren selässä ! :) Ootte kehittyny ! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos veera, vaikka en nyt menis sanomaan että istun hyvin :--D

      Poista
  5. voi kun kivan olonen heppa, oikee huokuu sellanen osaavuus ja rehellisyys! tsemppiä teille, ite jään nyt seuraa blogia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. firre on kyllä aikamoinen helmi, just sopiva opetusmestari tämmöselle tumpelolle kun se ei ota nokkiinsa mun virheistä :') kiitos paljon !:)

      Poista
  6. te ootte niin hienoja, HIENOJA! yh aivan itku tulee ku oon niin mestariratsastaja :'D ei tsiiisöös. Mutta te ootte kyllä niin täydellinen pari että miau!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. phiii kiitti höpsö♥ mutta PYH hei sä olit ihan ekoja kertoja fifin selässä ja kun se on niin erilainen ratsastaa mitä muut tallin hepat niin ihan täysin ymmärrettävää että aluksi on vähän hankalempaa (ja sitä paitsi hyvin sä sillä menit) !

      Poista
  7. kaikki on sanonut sen varmasti jo miljoonatuhatsatakymmenen kertaa mutta ootte hienoja ja somia keltaisia myöskin c: ja taidan tykätä pitkistä kuvapainnoitteisista postauksista ehkä eniten mutta oikeastaan kaikki käy koska sun postauksia nyt jaksaa aina lukea, oli ne millasia tahansa :3

    VastaaPoista

kaikki lähetetyt kommentit julkaistaan tarkistamisen jälkeen ☺