.

lauantai 5. huhtikuuta 2014

Ärsyttävimmät ratsastajatyypit #3

Ärsyttävät heppaihmiset ovat täällä taas!
Jos et tiedä mistä on kyse, vilkaise edelliset osat: #1, #2


"Pilkunviilaaja"

Pilkunviilaajat tietävät kaiken ratsastuksesta ja sen eri lajeista. Heidän mielestään on erittäin tärkeää, että kukaan ei luule itsestään tai hevosestaan liikoja. Kun pikku-Pirkko 9-vuotta laittaa nettiin kuvan jossa hän hyppää ponillaan kapeaa risua metsätiellä, kuvatekstinä "hypättiin tänään ekaa kertaa maastoesteitä, oli hurjan kivaa!!", Pilkunviilaaja rientää pilaamaan Pirkko-paran ilot huomauttamalla että pyh eihän toi mikään maastoeste ole, ja sitten hän pitää monen kappaleen mittaisen esitelmän maastoesteiden perusrakenteesta. Kun joku hehkuttaa kuinka ratsastustunnilla sujui tänään erityisen hyvin, tämä pikkuseikkoihin takertujien sankari huomaa muistuttaa että eihän se heppa polkenut allensa siinä yhdessä kaarteessa ja sen muotokin oli liian syvä ainakin puolet tunnista.
Pilkunviilaajilla on maaginen taito nähdä kaikissa aina ne huonoimmat puolet ja pienimmätkin viat. Hänen elämäntehtävänsä onkin niiden esille tuominen. Eihän se nyt ole mistään kotoisin jos kaikkia vaan koko ajan kehuttaisiin! Kyllä jonkun täytyy lyödä faktat pöytään, ihan sama vaikka sen tekeminen pahoittaisikin toisten mielet ja vähättelisi muiden onnistumisia. Pilkunviilaajan suusta ei ikinä kuulu kehumisen sanaa - ellei kyse ole hänen omista suorituksistaan.

"No ei tota voi kyllä oikeestaan kutsuu enkkuviltiks ku se ei oo täysin aito, noloo käyttää tommosta...... Ps tää on ihan huono kuva ku tuolla on toi aita takana, olis paljon paremman näkönen ilman."

"Provosoituja"

Provosoitujat ovat  kaikkien elämäänsä kyllästyneiden anojen, edellämainittujen pilkunviilaajien ja jopa ihan ystävällistenkin huomauttelijoiden uhreja. Provosoitujien reaktiot ovat haukkujille parasta viihdettä. Yksikin pieni negatiivinen sana Provosoitujan ratsastuksesta, hevosesta tai ihan mistä tahansa ja tämä draaman keskipiste vetää pari kappaletta kypsiä herneenpalkoja nenäänsä. Vasta-argumentit ovat teräviä ja mahdollisimman kettuilevalla tavalla ilmaistu, pitäähän huomauttelijoille laittaa jauhot suuhun. Haukuttua aihetta puolustellaan ensin selittämällä siitä ummet ja lammet, ja sitten kun perustelut loppuvat kesken, pöytään heitetään "no laita ite ratsastuskuvia/videoita/kuva hepastas/ihan mikä aihe sattuukaan nyt olemaan ja katotaan sitte!!!1". Provosoituja ei tunnu olevan tietoinen siitä, että nettiin laitettua materiaalia on helppo haukkua anonyyminä ja parhaiten siltä suojautuu jättämällä kuvien sunmuiden julkaisemisen välistä ellei ole valmis kohtaamaan myös negatiivisia kommentteja. Mutta näkee näitä julman kiusaamisen uhreja myös netin ulkopuolella: monet ovat varmaan törmänneet tilanteeseen, jossa neuvoo toista ja hän vetääkin siitä sitten kamalat kilarit..
Provosoituja ruokkii ilkeitä anoja ottamalla kaiken syvästi itseensä, ja niin saadaankin kunnon riita aikaiseksi, mutta myös tosiaan ystävällinen huomautuskin riittää saamaan heidän elämänsä pois raiteiltaan. Jos joku vaikka esimerkiksi kirjoittaa kivan, kehuja sisältävän kommentin Provosoitujan blogiin tai kuvaan mutta kommentti sisältää jonkin pienen neuvon tai asiallisen ilmaisun siitä että juuri tämä kommentoija ei jostain asiasta erityisesti pitänyt, Provosoituja on valmis nostamaan paskamyrskyn kommentoijan niskaan ja vastaa ilkeään sävyyn takertuen kommentin "negatiivisiin" sanoihin. Provosoitujaa on kaiken lisäksi myös hyvin vaikea kehua, koska vastaukset seuraa aina samaa kaavaa: "No sä sanot vaa kyl mä tiiän. En mä oikeesti oo hyvä."
Provosoitujien tavaramerkki onkin usein huono itsetunto - vaikka monet sen yrittävätkin kätkeä.

"No kyl mä tiiän et pitäis aina olla kypärä ku on hepan seläs mut kävin vaa oikeesti niinku kaks sekuntii tuolla ja mitä sä tuut mulle kypärän käytöstä pätemään laita ite omia ratsastuskuvias näytille nii katotaa ootko sittenkää nii täydellinen!!!1 Ai mitä sä sanoit, oliko siinä sun kommentis kehujakin..?"

"Sluibailija"

 Nimensä mukaan Sluibailija on oikea mestari työnteon välttelemisessä. Ratsastuksenopettaja huikkaa että alkeistunnille tarvittaisiin taluttajia tai tallinomistaja pyytää siivoamaan kaikki tallin karsinat -mutta hupsis, minnes se Sluibailija nyt yhtäkkiä katosi? Lähti ilmeisesti kotiin. Sluibailijalle kaikki tallityöt on ylivoimaisen vaikeita, ja jos hän epäonnisesti joutuu niitä joskus tekemään, ne hoidetaan hutiloiden ja auktoriteeteille hampaita kiristellen. Niin ja mitään ylimääräistä ei ainakaan suostuta tekemään vaan tasan vain ne omat hommat (jos niitäkään)!! Kun talliporukan kesken sovitaan, että työt tehdään yhdessä, Sluibailija liukenee paikalta jättäen omat työnsä muiden niskaan. Kuitenkin kun kiitosta jaetaan, on hän hyvin mielellään ottamassa sitä vastaan. Työnjohtajan rooli on Sluibailijan ammattihaave: saa käskyttää ja neuvoa muita tekemättä itse mitään.
Useimmiten vaikuttaa, että hevostelu on Sluibailijalle pelkkää pakkopullaa. Silti hän jaksaa pyöriä tallilla suu mutrussa, jopa vaikka hänelle olisi sanottu että ei ole mikään pakko käydä jos ei jaksa. Sluibailijan mielipuuhaa tallilla on kaikenlainen turhanpäiväinen oleskelu tallitiloissa kavereitten kanssa juoruillen. Mutta apua, huikkiiko tuolla taas joku apua johonkin hommaan? "Hei menkää te auttaan ku mun pitää lähtee käymään tuolla toises paikas ihan just nyt."

-Sluibailija joutui siivoamaan karsinan ja sen päälle liikuttamaan vielä hevosen. Näin runsas työmäärä johti väistämättömään loppuunpalamiseen. RIP

 Tunnistittekos tällä kertaa tuttuja tyyppejä? :'D

14 kommenttia:

  1. Voi elämä, taisin tunnistaa itseni tuosta Sluibailijasta XD En siis kyllä mitään juoruile ja hommat hoidan hyvin, MUTTA alkeistunnilla taluttaminen jää muiden hommiksi turhan usein......

    Nää on niiin mahtavia, tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, pakko myöntää että kyllä mäkin osasin monesti luistella taluttamisesta silloin kun kävin vielä ratsastuskoulussa... :'D

      Kiva kuulla ! :)

      Poista
  2. Haha, nää on ihan loistavia! :D

    VastaaPoista
  3. Hahaha minäpä se siellä, nimittäin Sluibailija! :D Eipä kyllä oikeen tuu mitään ylimäärästä tehtyä ikinä, ne mitä on välttämätöntä tehdä mut kaikki tyhmä on tyhmää eikä kai kukaan mitään tyhmää haluu tehdä. :( :DD

    VastaaPoista
  4. hahaehehehhihihii niin totta oikeasti nämä :DDDD

    VastaaPoista
  5. Oh god, sä oot nero! :---D
    ai oliko tuttuja? no ei toki...
    ai löysinkö itseni? EN TOKI XD

    VastaaPoista
  6. muhun ei kyllä sovi sluibailija XD no ei mut kyllähän sitä joskus tulee luistettua töistä kuten varusteiden putsaamisesta kröhöm..... mut talutustunneille mä meen kyllä ihan mielellään sillä mun mielestä se on kivaa hommaa :D en kyllä tiiä onko muut samaa mieltä mutta mutta....

    VastaaPoista
  7. Itse olen MELKEIN pilkunviilaaja. En siis ole tuo ääripään tapaus, enkä rupea ketään haukkumaan, mutta ajattelen kyllä aina kaiken mielessäni, vaikka en kyllä ole mitenkään hyvä ratsastaja itsekään.

    tavoitteenahuippuratsu.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha pakko myöntää, että huomaan itsessänikin usein pientä pilkunviilaajan vikaa :'D mutta minäkin yritän pitää ajatukset aina ominani!

      Poista

kaikki lähetetyt kommentit julkaistaan tarkistamisen jälkeen ☺