.

tiistai 4. helmikuuta 2014

Linkattujen blogien arvostelut

Noniiin nyt olisi taas blogiarvostelujen vuoro, nyt kun vihdoin sain nämä valmiiksi. Lupasin arvostella viisi ensimmäistä, mutta niiden joukossa oleva rinsessaa.blogspot.fi ilmoittikin lopettavansa bloginsa lähiaikoina joten en sitä viitsi sitten enää julkaista siitä arvostelua jos käykin niin että blogia ei enää ole olemassa kun joku lukija haluaisi sitä mennä katsomaan. Eli arvosteltuja blogeja on nyt siis vain neljä.




http://ratsastus-elamantapa.blogspot.fi/
"Blogi kertoo 17-vuotiaan talleiluista ratsastuskoululla ja lähellä olevalla kilpatallilla. Päätähtinä on ratsastuskoululla asuva hoitoponi Maisa sekä kilpatallilla asuva hoitohevonen Toksu. Ratsastuskoulun tuntihevosista sekä Maisasta ja Toksusta voit lukea lisää hevoset-osiosta. "

Tätä blogia olen päätynyt lueskelemaan jo ennenkin, useampaankin otteeseen. Ensivaikutelma blogista on siisti sillä ulkoasun yleisilme on toimivan yksinkertainen ja tehokas. Selkeä ja hyvin tehty banneri yhdistettynä tarkasti huoliteltuun harmahtavaan värimaailmaan toimii loistavasti! Heti bannerin alta löytyy helppoymmärteisesti rakennetut ja ytimekkäät esittelysivut niin hevosille kuin kirjoittajallekkin, sekä lisäksi lista erikoispostauksista, banneripaja ja linkki Katjan toiseen blogiin. Kaikki muu tieto on sijoitettu järkevästi oikealle sivupalkkiin. Siitä löytyy niin somekuvakkeet, blogin kuvaus, kirjoittajan yhteystiedot, lukijapalkki kuin tietysti blogiarkistokin. Ulkoasu on kaikinpuolin hyvä ja kattava, ja lukijoiden iloksi se on viimeistelty koodailemalla ihan omannäköiseksi kokonaisuudekseen.
Ainut miinus mitä keksin on se, että jäin kaipailemaan jonkin näköistä suosittuimpien postauksien listaa. Puhuin tästä edellisessäkin linkkaa blogisi -postauksessa, mutta siis minun mielestäni suosittuimpien postauksien lista auttaa lukijaa nopeasti hahmottamaan, millainen blogi on ns "parhaimmillaan" ja mikä kiinnostaa sen lukijoita eniten.

Postaukset ovat mielenkiintoisia, sillä tekstiä on sopivasti ja mukana on aina hyvälaatuisia ja taidokkaita kuvia. Julkaisuja selaillessani jäin ihastelemaan melko tuoretta muokattujen kuvien postausta. Tällaiset postaukset ovat aina kiva piriste tavallisten tekstien joukossa! Erikoispostauksia on muutenkin laajasti laidasta laitaan, jokaiselle jotakin. Katja myös ilahduttaa lukijoita vinkkipostauksilla esimerkiksi siitä, miten hän tekee bannerit tai muokkaa kuvia. Plussaa lisäksi siitä että videoita näyttää olevan usein. Katja kirjoittaa innostuneesti ja selkeästi, tekstejä on mukava lukea. Blogin julkaisuväli näyttäisi olevan se minun mielestäni täydellinen 3-4 päivää.

Lopputuomiona voin hyvillä mielin sanoa, että tämä blogi oikein hieno ja ihanan omannäköisensä kokonaisuus!



Ei kuvausta

Tämä blogi oli minulle täysin uusi tuttavuus. Pidän kovasti blogin rauhallisesta sinertävästä värimaailmasta. Taustan talvinen kuvio ei hyppää silmille, mutta ei ole liian tylsäkään joten se toimii erittäin hyvin. Banneri on omaperäinen, mutta minun makuuni värimaailmaltaan ja asettelultaan hiukan hajanainen. Jotain kuvausta blogille jäin kaipailemaan, se olisi helpottanut blogiin tutustumista huomattavasti. Minulta kesti jonkin aikaa tajuta että blogia ylläpitää ilmeisesti kolme kirjoittajaa, tämän faktan voisi siis esimerkiksi mainita kuvauksessa. Edes pieni tekstinpätkä auttaisi uutta vierailijaa hahmottamaan mistä blogissa on kyse. Toinen oleellinen puute on esittelysivut kirjoittajille, nekin auttaisivat uutta kävijää tutustumaan blogiin paljon nopeammin.
Oikeasta sivupalkista löytyy kuitenkin blogin värimaailmaan hienosti matsaavat fonttikuvalinkit Blogloviniin ja kirjoittajien Instagram-tileihin, mikä auttaa hahmottamaan hiukan paremmin blogin ylläpitoa ja näin ollen blogiakin. Linkeistä vaan sen verran, että itse pidän enemmän siitä vaihtoehdosta, että linkki vie kokonaan uuteen välilehteen, eikä niin että se avautuu samalle sivulle niinkuin tässä blogissa kävi. Uuteen välilehteen avautuva linkki sallii lukijalle mahdollisuuden jatkaa näppärästi blogin selailua yhtä aikaa sen sisältämien linkkien kanssa. Kuulostan nyt ihan kamalalta pilkunviilaajalta kun tartun pienimpiinkin juttuihin, mutta tämä on ainakin minun mielestäni tärkeä pikkujuttu! :') Sivupalkista löytyy myös ihan perusasioiden lisäksi linkit muihin blogeihin, mikä on mielestäni oikein kiva ratkaisu.

Tytöt kirjoittavat sujuvasti ja ihanan vihreetöntä tekstiä, postauksia oli ilo lueskella. Teksti on eloisaa ja hyväntuulista, ja lukijan on helppo päästä siihen mukaan. Postaukset sisältävät runsaasti kuvia sekä sopivasti tekstiä, ja julkaisuväli on tälläkin blogilla sopivan pituinen. Posteja selatessa tuli vastaan myös muita kuin heppa-aiheisia julkaisuja, mikä on aina kiva lisämauste heppablogienkin maailmassa.

Lopullinen mielipiteeni on, että kyseessä on oikein kivan oloinen blogi, mutta se kaipaisi vielä hiukan panostamista infon kannalta



"Blogin päätähtinä minun lisäkseni toimivat vuokraponini Palle, jolla käyn säännöllisen epäsäännöllisesti ja hevoset ratsastustallilta, jossa käyn tunneilla.
Lisätietoa löytyy esittelysivuilta ja kysyä saa!"

Myös tässä blogissa olen seikkaillut joskus, joten tämä ei ollut minulle aivan uusi tuttavuus. Tässäkin blogissa värimaailmaksi on valittu harmaa - ja se toimii jälleen mainiosti! Ulkoasu on kauniin rauhallinen ja kivasti koodaamalla huoliteltu. Yksityiskohtiin on selvästi panostettu, mikä luo blogille mukavan viimeistellyn ilmeen. Banneri on ihanan yksinkertainen ja sen värimaailma osuu aivan nappiin. Ekstraplussa bannerin ihanan kirkkaista kuvista! Jotenkin tämä banneri vaan miellyttää minun silmääni erityisen paljon, mutta niinhän se on että simppeli on kaunista. Bannerin alla näkösällä sijaitseva pieni info on ytimekkäästi tiivistetty ja silti samalla täysin riittävä. Heti sen alta löytyy kattavat ja selkeät esittelysivut kirjoittajalle ja hänen vuokraponilleen. Jos jotain miinusta ulkoasusta pitää keksiä, niin esittelysivujen sijoittelu olisi minun mielestäni ehkä vähän parempi toisin toteutettuna kun sivuja on vain kaksi, esimerkiksi vaikka pienien kuva- tai fonttikuvalinkkien avulla sillä se toisi ulkoasuun vielä hiukan panostetumman ja persoonallisemman ilmeen. Mutta tämäkin ratkaisu on aivan toimiva, pääasia että sivut on helppo löytää! Ja tällekkään blogille ei tekisi huonoa vaikka kirjoittaja lisäisikin suosittujen postausten listan sen sivupalkkiin. :')

Blogin postauksia oli hurjan kiva selata, sillä niiden teksti on sujuvaa ja mukaansatempaavaa ja niissä on paljon hyvälaatuisia kuvia ja välillä myös videoita tuomassa teksteihin eloa. Milla on ihanan rehellinen kirjoittaja, sillä hän kertoo ja analysoi omia virheitään ujostelematta, mutta huomaa myös hyvät asiat. Tämä on se piirre mitä erityisesti arvostan bloggaajissa! Tässäkin blogissa tekstien ja kuvien suhde postauksissa on tasapainossa keskenään, joten mielenkiinto pysyy yllä joka kerta koko postauksen ajan.

Loppuarviona voin sanoa, että tässä on tosi hieno ja mieleenjäävä blogi johon oli ilo tutustua tarkemmin!
En käsitä miten Millalla on niin vähän lukijoita, kun blogi vaikuttaa kuitenkin niin hirmuisen hyvältä.




"Tämä blogi kertoo 14-vuotiaan tytön ja parin ponin kisaamisesta, treenaamisesta ja muusta heppailusta. Välillä treenataan koulua hiki hatussa, välillä hypitään esteitä, pidetään hauskaa maastoillen, pelataan polocrossea ja kerätään luottamusta maastakäsin tai varusteitta mennessä. Kilpailen Squrren kanssa Helpon A'n luokissa tavoitteena kansalliset kisakentät, joille siirrytäänkin jo tänä kautena. Esteillä kilpailemme seuratasolla 90cm luokissa tavoitteena alue-estekisat. Blogissa on säännöllisesti erikoispostauksia ja pyrin elävöittämään postauksia lukuisilla hyvälaatuisilla kuvilla.:)"

Tätäkin blogia olen joskus kurkannut bloggerissa seilatessani, mutta ajatuksella en silloin ehtinyt tutustua. Voin kyllä todeta olevani iloinen siitä, että blogi ehti arvosteltavien joukkoon sillä se oli todellakin tutustumisen arvoinen! Blogin värikartta on ihanan lämmin (minä pidän enemmän lämpimistä kuin kylmistä väreistä blogin ulkoasussa) ja kauniin hillitty. Banneri on omaperäisesti ja hienosti ratkaistu ja sen sävyt sopivat hyvin muuhun blogiin. Bannerin alta oikeasta sivupalkista  löytyy ensimmäisenä monipuoliset esittelysivut päätähdille, vuoden 2013 kisa- ja valmennuskalenteri sekä banneripaja hienoine bannereineen. Heti sen jälkeen on kattava ja hyvän pituinen esittely blogista, sekä esittelysivu muille tallin poneille. Blogiarkiston alapuolelta löytyy vielä pari kivasti toteutettua somekuvaketta.
Ulkoasu on kaikin puolin selkeä ja riittävä. Miinukseksi sanon samaa mitä jo aiemmin, suosittujen postausten lista helpottaisi ensivaikutelman muodostamista. Mutta sen puutetta kuitenkin paikkaa tunnistepilvi ja ylipäätään tunnisteiden käyttö sillä ne auttavat uutta vierailijaa selailemaan blogia ja sen aiheita nopeasti, iso plussa siis siitä!

Ihastuin Soilan kirjoitustyyliin heti kun aloin lukemaan hänen postauksiaan. Teksti on pirteää ja helppolukuista, ja siinä kuuluu ihanasti kirjoittajan oma ääni. Myös hän onnistuu pitämään lukijan mielenkiinnon yllä joka postauksessa reippaalla tekstillään ja, kuten blogin infossakin luvataan, runsailla hyvälaatuisilla kuvilla. Tämän lisäksi taidolla tehtyjä videoita näyttäisi olevan silloin tällöin. Postaukset ovat mukavan monipuolisia ja vaihtelevia. Minun on aivan pakko vielä erikseen mainita siitä, että tämä blogi on täynnä toinen toistaan suloisempia poneja joiden kuvia katsellessa kädet syyhyyää päästä paijaamaan niitä. Voi kun itsekin olisi vielä poniratsastajan mitoissa!

Loppukommenttini on, että Pieni suurilla unelmilla on erittäin mielenkiintoinen ja hieno kokonaisuus jonka kirjoittaja pienine ratsuineen sulattaa varmasti jokaisen sydämen


12 kommenttia:

  1. Voi apua, kiitos! Sain taas paljon kivoja ideoita ulkoasua varten :3

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia paljon kaikkien meidän kolmen puolesta! Mulla oli hieman kiire juuri tuolloin kun linkkasin tuon blogin, niin en kerennyt edes ajattelemaan esittelyä :D Tosiaan esittelysivut ovat tekeillä,mutta ei olla vielä saatu aikaiseksi julkaista niitä.
    Kiitos paljon vielä! :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eipä mitään, ja no hyvä juttu jos esittelyt ovat jo työn alla :)!

      Poista
  3. Voi höh ku ehdin tehdä ton lopetuksen ennen tätä xd tein kyllä uuden blogin, mutta siellä ei vielä mitään ole :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no joo mullakin vähän tosiaan kesti tämän tekeminen niin en sitten ehtinyt ajoissa :/

      Poista
  4. Voi kiitos paljon arvostelusta! :)

    VastaaPoista
  5. Vau, kiitos paljon Iina! Taidan pistää harkintaan ton suosituimpien postausten listan ;)

    VastaaPoista
  6. Ihana blogi sulla! Sait juuri uuden vakkari lukijan :3!
    http://janni-ja-sintti.blogspot.fi/

    VastaaPoista

kaikki lähetetyt kommentit julkaistaan tarkistamisen jälkeen ☺