.

torstai 6. maaliskuuta 2014

Ärsyttävimmät ratsastajatyypit #2

Olen nyt pari päivää maannut kotona kipeänä joten Fifi-päivittelyjä en ole pystynyt tekemään. Sen sijaan parin tapauksen innoittamana päätin tehdä toisen postauksen aiheesta ärsyttävimmät ratsastajatyypit.
Jatketaan siis siitä mihin viimeksi jäätiin!


"Kukkahattutäti"

Kukkahattutätejä esiintyy hevospiireissä lajiin, hevosihmisen ikään ja sukupuoleen katsomatta (tähän siis sopii myöskin nimitys kukkahattusetä). Nämä kaiken tietävät pyhimykset kokevat elämäntehtäväkseen järjestyksen valvomisen ja ylläpitämisen hevospiireissä. Onko tuolla hevosella huopa väärin päin?? Onko tuo tyttö millin liian pitkä tuolle ponille?? Älkää huoliko, Kukkahattutäti tulee ja pelastaa hevosparat, saarnaamalla yleensä netin välityksellä. Kukkahattutädin mielestä hevosilla kuuluisi ratsastaa vain tarkkaa kouluohjelmaa neljän aidan sisällä ja suu mutrulla. Hymyily ja varsinkin nauraminen hevosen selässä on ehdottomasti kielletty! Mutta hei, Kukkahattutätihän ajattelee vain kaikkien turvallisuutta.

"Vaarallista!! Ajattelematonta!! Typerää!! LOPETA HETI!! Tehän näytätte kaikenlisäksi.... onnellisilta" *pyörtyy järkytyksestä*

"Uhkarohkea"

Uhkarohkeat rakastavat Kukkahattutätien kiusaamista. Omasta tai hevosten turvallisuudesta ei välitetä, pääasia että pääsee tekemään ne kaikkein hurjimmat temput ja näyttämään muille olevansa se kaikken hurjapäisin ja näinollen siis parhain. Kypärät ja muut turvavarusteet on vain nössöille ja pelkureille! Uhkarohkean ratsastajan motto on eihän mulle nyt mitään voi sattua. Ja hei tiedättekö mikä on hauskaa? Laittaa heppa tahallaan sekoamaan vetämällä ohjista ja raipattamalla samalla sydämensä kyllyydestä! Parasta viihdettä mikä on tottakai vielä kuvattava, että saadaan laittaa sitten nettiin todistusmateriaalia siitä kuinka Uhkarohkea pärjää hulluimillekkin kauramoottoreille. Ja auta armias jos joku erehtyy huomauttamaan asiasta... Uhkarohkean kattavin vasta-argumentti moitteisiin on "Te ootte vaan kateellisia kun ette uskalla.. Nössöt"

"Tehkää perässä, JOS USKALLATTE"

"Hevoskuiskaaja"

Hevoskuiskaajat ovat sukua Kukkahattutädille. Hevoskuiskaajat ovat niitä parempia hevosihmisiä. Kuolaimet, kannukset, varusteet ylipäätään? Eläinrääkkäystä!! On elettävä hevosen ehdoilla ja annettava sen tehdä mitä ikinä se itse haluaa, onhan se herranen aika sentään luontokappale eikä ihmisen leikkikalu. Sivusta seuraajat katsovat kauhuissaan kun Hevoskuiskaajan kuriton kaakki alistaa hyväuskoista omistajaansa minkä ehtii. Mutta eihän mamman kultamussukkaa saa kieltää sillä sen hauras mieli voisi järkkyä! Hevoskuiskaajat tykkäävät myös harrastaa samanlaista pätemistä mitä sukulaisensa Kukkahattutädit. Hevoskuiskaajat ovat useissa tapauksissa myös yleensä sitä mieltä, että hevosen lopettaminen on eläinrääkkäystä ja kamalin rikos mihin voi syyllistyä. Loppuelämänkoti on ainut vaihtoehto mihin hevosia ostetaan, mutta silti niitä ei raaskita ikinä lopettaa. Ai mitenniin se olisi pahasti sairaalle ja vanhalle hevoselle parempi vaihtoehto? Eläinrääkkäystä!! Jos jotkin seikat kuitenkin pakottavat Hevoskuiskaajan luopumaan hevosestaan, se myydään mielummin sairaana ja kärsivänä eteenpäin kuin lopetetaan. Onhan se nyt kuitenkin paljon eettisempi vaihtoehto!

"Ainoa oikea tapa ratsastaa hevosta. Tosin ylimääräiset varusteet vielä pois ja ratsastajan on muistettava että pohje- tai istunta-apuja ei saa käyttää, vaan kyydissä on istuttava täysin hiljaa ja annettava hevosen tehdä päätökset..."

"Liioittelija"

Liioittelijat omistavat ne kaikkein parhaimmat hevoset ja he onnistuvat aina kaikessa .... Vai onko sittenkään näin? He kertovat kaikille kuinka heidän heppansa taipuvat tasoon VaA ja hyppäävät vähintään re150, yksittäisenä tietenkin puoli metriä korkeampaa. Todistusaineistoa tästä ei tietenkään missään muodossa ole, mutta onhan se totta kun kerran omistaja niin sanoo. Hevosen luonne ja saavutukset tuppaavat myös muuttumaan sitä mukaa, mitä keskustelukumppaneiden hevoset osaa. Yksi sanoo että hänen heppansa on tasoa HeB ja ratana ollaan hypätty 80cm, Liioittelija rientää kertomaan kuinka hänen ratsunsa menee kepeästi HeA ja ratana metriä. Seuraava kertoo että hänen hevosensa on kouluratsu ja tasoa HeA, mihin Liioittelija näpäyttää, että hänenkin heppansa on kouluratsu mutta VaB. Ja näin edes päin... Hevonen on myös superherkkä ja kiltti unelma tai kuumuva ja räjähdysaltis pommi sitä mukaa, mitä muut omista ratsuistaan kertovat. Pääasia että aina pistää paremmaksi kuin muut! Jos liioittelija joutuu joskus niin tukalaan tilanteeseen, että joku kokeilee ratsastaa hänen hevosellaan, koko ajan kentän laidalta kuuluu "se on nyt vähä kipee tänään niin siks se ei oo oma itsensä" "kyllä se mun kanssa osaa" "siltä pitää vaan osata pyytää". Kun häntä itseään pyydetään näyttämään, yleensä saadaan vastaukseksi epäselvää muminaa siitä, kuinka nyt särkee niin jalkaa tai päätä ettei pysty ratsastaa. Hevosen vanhat kisatulokset ovat Liioittelijalle kultaakin arvokkaampaa. Hevonen on joskus nuoruudessaan kisannut tasolla HeA ja hypännyt oikeasti sitä sataakahtakymppiä, joten tottakai se on vieläkin sen tasoinen vaikka ei tällä hetkellä aivan enää samoihin suorituksiin pystyisikkään!
Myös omia taitoja tykätään liioitella. Kun Liioittelija oppii jonkin vaativamman kouluratsastusliikkeen, se nostaa hänet automaattisesti paremmalle tasolle. Ei sillä väliä vaikka ei kykenisikkään ratsastaa hevosta kuin hevosta tason vaatimassa peräänannossa ja istunta vastaa alkeisryhmäläisten räpellystä. Lisäksi suora valehtelu kuuluu yleensä Liioittelijoiden valttikortteihin. Mitä sillä on väliä vaikka lisäisikin hyppysuorituksiinsa parikymmentä senttiä lisää ja nostaisi kouluratsastusosaamisiaan parilla tasolla..

"Kyllä mun heppa on oikeesti superherkkä kouluratsu tasoo VaB, se ny vaa on vähä kipee ja sil on kerääntyny virtaa ja nii... Ja mulla on kans jalat kipeenä yms nii en ny oikei jaksa tänään ratsastaa kunnolla... Mut kyllä me siis osataan, paljon paremmin kuin muut."



Hehe, näkyikös kenties tällä kertaa tuttuja tyyppejä? ☺


16 kommenttia:

  1. Hahah ihan huippu taas, kuten edellinenkin!! :D

    VastaaPoista
  2. Tosi hauska :D mun pari tuttuu löys ittensä tuolta mutten minä

    VastaaPoista
  3. Vähän hyvä :) tulisko kolmas osa nää on niin parhaita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos, kiva kun tykkäät! :) juu voi olla että kolmaskin ilmestyy joskus :'D

      Poista
  4. Näitä on ihana lukea, oikee piristys illalle! :) Ja noita liioittelijoita tulee aina välillä vastaan, samoin kukkahattutätejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ooi voi kiva kuulla ! :') ja joo niihin mäkin oon törmännyt erityisen paljon..

      Poista
  5. Haha apua kui hyvä hei :D ! Itse löysin pari tallituttua noista.Tee ihmeessä joskus uus,toivon vaan etten löydä niistä sitten itteeni..:'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha kiitos, pitää katsoa jos innostuisin joskus kolmannen väsäämään :')

      Poista
  6. Hahaha jeee paras!! :D Jotenki tunnistin heti yhden kukkahattutädin.. :o

    VastaaPoista
  7. voihan nyt kukkahattutädit ja kukkahattusedät sentään kun oli kiva postaus! hehee hymyilyttää vieläkin koska niin totta oikeesti XD

    VastaaPoista

kaikki lähetetyt kommentit julkaistaan tarkistamisen jälkeen ☺